Evenimente

 • Sâmbãtã are loc târgul produselor tradiționale locale la Miercurea-Ciuc


  2015-07-16

  În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Consiliul Județean Harghita, împreunã cu instituția subordonatã – Camera Agricolã a Județului Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferã posibilitatea de a se aproviziona sâmbãtã, 18 iulie, între orele 8,00 și 14,00.


 • Prezentare de meșteșuguri la târgul lunar de la Miercurea-Ciuc


  2015-06-19

  În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Consiliul Județean Harghita, împreunã cu instituția subordonatã - Camera Agricolã a Județului Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. În data de 20 iunie, cu ocazia acestui târg, Asociația pentru Județul Harghita organizeazã prezentare de meșteșuguri, între orele 10,00-13,00. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferã posibilitatea de a se aproviziona târgul având porțile deschise între orele 8,00-14,00.


 • Eveniment gastro-cultural OZOSEP – Ediția lunii IUNIE


  2015-06-11

  Evenimentul gastro-cultural Ozosep revine și în luna iunie cu o serie de programe culturale speciale, dar și cu nelipsitele delicatese pregãtite de mici producãtori și produse artizanale. În ambele zile ale evenimentului, de la orele 15, amatorii de vinuri bune sunt invitați sã descopere secretele degustãrii vinurilor alãturi de invitatul Ozosep, domnul Mircea Dinescu în compania unor vinuri selectate.


 • Expoziție cu vânzare a produselor tradiționale și locale


  2015-05-20

  21-22. mai, Miercurea Ciuc, Piața Libertãții
  Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Camera Agricolã a Județului Harghita, Asociația Meșteșugarilor din Ținutul Secuiesc, Centrul Cultural Județean Harghita


 • Târg lunar la Miercurea-Ciuc - mai 2015


  2015-05-14

  În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Consiliul Județean Harghita, împreunã cu instituția subordonatã – Camera Agricolã a Județului Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferã posibilitatea de a se aproviziona sâmbãtã, 16 mai, între orele 8,00 și 14,00.


 • Ozosep - eveniment gastro-cultural lunar - mai


  2015-05-08

  Degustare de vinuri, discuții despre gastronomie, concert de jazz, atelier pentru copii în aer liber, gulaș reinventat și nelipsitele delicatese 100% naturale…toate acestea se vor gãsi în weekendul 9-10 mai, între orele 11-20 sâmbãta și 11-18 duminica, la ediția lunii mai a evenimentului gastro-cultural lunar „Ozosep”.


 • Târg lunar la Miercurea-Ciuc


  2015-04-16

  În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Consiliul Județean Harghita, împreunã cu instituția subordonatã – Camera Agricolã a Județului Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferã posibilitatea de a se aproviziona sâmbãtã, 18 aprilie, între orele 8,00 și 14,00.


 • Prin cooperarea producãtorilor a demarat activitatea la fabrica de lapte de la Frumoasa


  2015-04-07

  „Chiar acum la București are loc un protest al fermierilor, iar rãspunsul nostru la situația de crizã din industria laptelui este cã vom încerca prin forțe proprii sã ne facem o piațã de desfacere și sã primim un preț bun pe lapte, dacã acest lucru nu se poate face la nivel central.


 • Programul Micul Grãdinar se va desfãșura și în acest an


  2015-04-07

  Și în acest an se va desfãșura programul Micul grãdinar organizat de Asociația de Dezvoltare Ruralã a Consiliului Județean Harghita. Joi, 2 aprilie președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a împãrțit elevilor de la Școala generalã József Attila și Liceul de Artã Nagy István din Miercurea-Ciuc, semințe de legume. În cadrul programului amintit, elevii își vor face propria grãdinã de legume, aceasta urmând a fi premiatã la finele anului.


 • Expoziție cu vânzare și târg de produse locale tradiționale de Paști la Miercurea-Ciuc


  2015-03-26

  Vineri și sâmbãtã (27-28 martie) va avea loc în organizarea Consiliului Județean Harghita și a Camerei Agricole, expoziția cu vânzare și târgul de produse tradiționale locale. Locul de desfãșurare este platoul din centrul orașului, cei interesați putând vizita târgul între orele 8,00–18,00. În cadrul evenimentului se vor organiza  programe culturale, prezentãri de meșteșuguri. Organizatorii îi așteaptã cu drag pe toți cei interesați.


 • Târg lunar la Miercurea-Ciuc - martie 2015


  2015-03-19

  În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Consiliul Județean Harghita, împreunã cu instituția subordonatã – Camera Agricolã a Județului Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferã posibilitatea de a se aproviziona sâmbãtã, 21 martie, între orele 8,00 și 14,00.


 • Târg lunar la Miercurea-Ciuc – februarie 2015


  2015-02-19

  În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Consiliul Județean Harghita, împreunã cu instituția subordonatã – Camera Agricolã a Județului Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferã posibilitatea de a se aproviziona sâmbãtã, 21 februarie, între orele 8,00 și 14,00.


 • OZOSEP - Eveniment gastro-cultural maghiar la Bucureºti


  2015-01-22

  Aromele ºi mirajul produselor maghiare revin în capitalã. În cadrul celei de a treia ediþii a expoziþiei gastro-culturale Ozosep, în perioada 24-25 ianuarie (între orele 11.00 – 19.00) bucureºtenii vor avea ocazia de a degusta și cumpãra delicatesele secuieºti pregãtite din ingrediente naturale, dupã reþetele bunicilor, sã testeze produsele cosmetice naturale sau sã descopere lumea coloratã a obiectelor artizanale. Producãtorii vor expune de asemenea ºi faimoasele jucãrii din lemn, dar ºi hainele create în stil tradiþional. La expoziþia cu vânzare din curtea interioarã a Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București (Str. Gina Patrichi nr.8, sector 1), organizatorii vã aºteaptã cu o atmosferã familialã, unde veþi gãsi 400 de porții de gulaș gãtite pe loc, vin fiert, ceai cald și bere artizanalã din Miercurea Ciuc, dar ºi un atelier artizanal destinat copiilor într-o salã special amenajatã în clãdirea Institutului.


 • Târgul de Crãciun al produselor tradiționale locale la Miercurea-Ciuc


  2014-12-18

  Consiliul Județean Harghita, împreunã cu Camera Agricolã Județeanã organizeazã în zilele de 19 și 20 decembrie, târgul de Crãciun al produselor tradiționale locale. Locația este piața Libertãții, iar cei interesați pot vizita târgul vineri și sâmbãtã, între orele 9,00-17,00.
  În acest fel, consiliul județean dorește sã vinã în ajutorul producãtorilor și a cumpãrãtorilor pentru ca aceștia sã poatã achiziționa cu regularitate produse locale sãnãtoase.


 • Ofertã pentru degustare


  2014-12-04

  OFERTÃ PENTRU DEGUSTARE din produsele locale și tradiționale din județul Harghita

 • Producãtorii din județul Harghita la târgul de la București


  2014-11-05

  Producãtorii din județul Harghita vor fi prezenți prin intermediul unei expoziții cu vânzare de produse tradiționale la București, în zilele de 8 și 9 noiembrie, între orele 9,00–17,00. Evenimentul se aflã la prima ediție și este organizat de Asociația Economiștilor Maghiari din România și Camera Agricolã a Județului Harghita, instituție subordonatã a Consiliului Județean Harghita.


 • Sâmbãtã va avea loc târgul lunar al produselor tradiționale locale - octombrie 2014


  2014-10-17

  În organizarea Camerei Agricole, instituție subordonatã Consiliului Județean Harghita, în fiecare a treia sâmbãtã din lunã se organizeazã Târgul produselor tradiționale locale. Urmãtorul târg va avea loc în data de 18 octombrie, între orele 8,00–14,00, în spațiul dintre coloanele consiliului județean.


 • Fermieri din Iași prezenți în județul Harghita pentru un schimb de experiențã


  2014-10-10

  Dupã vizita din luna aprilie a reprezentanților Camerei agricole din județul Iași, în data de 11 octombrie vor fi prezenți pentru un schimb de experiențã, la invitația Camerei agricole a județului Harghita, fermieri din județul Iași.


 • Târgul de toamnã cu vânzare al produselor tradiționale locale și Festivalul Mierii


  2014-10-09

  Târgul de toamnã al produselor tradiționale locale de la Miercurea-Ciuc se aflã la cea de-a șasea ediție. Evenimentul organizat de Consiliul Județean Harghita, respectiv Camera Agricolã a Județului Harghita, se desfãșoarã vineri și sâmbãtã între orele 9,00-18,00,  iar cei interesați vor putea participa la programe culturale, dar și la Festivalul Mierii. Deschiderea oficialã a târgului va avea loc vineri, la ora 10,00.


 • Îndrumarul micului agricultor în școlile din județul Harghita


  2014-09-20

  A început distribuirea Îndrumarului micului agricultor în școlile harghitene. Acest îndrumar se adreseazã elevilor din clasele V-VII și a fost editat de Camera Agricolã a Județului Harghita, instituție subordonatã Consiliului Județean Harghita. Scopul editãrii acestui îndrumar a fost acela de a-i face pe copii sã îndrãgeascã agricultura încã de la vârste fragede, dar și transmiterea de noi cunoștințe sau împrospãtarea celor deja existente din domeniul agricol.


Newsletter


Nume
E-mail

Facebook