Evenimente / Produsele locale sunt la mare cautare

În Piata Libertatii din Miercurea Ciuc, vineri, 13 octombrie, a avut loc deschiderea Festivalului Mierii si Târgului de toamna al produselor traditionale locale. La evenimentul de doua zile, cei interesati vor putea achizitiona produse artizanale si alimentare realizate de producatori locali.

Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita a vorbit despre recentul eveniment de la Bruxelles, despre care a afirmat cu bucurie ca se poate constata si în capitala europeana ca producatori locali îsi fac treaba cum trebuie. De la producatori locali a aflat presedintele consiliului judetean ca produsele lor sunt foarte cautate.

„Le multumesc producatorilor prezenti si care stabilesc o relatie directa cu cumparatorii. Este îmbucurator ca produsele au cautare, aceasta fiind o dovada ca productia locala este într-un continuu proces de dezvoltare”, a spus Borboly Csaba. Acesta a adaugat ca si relatia si colaborarea cu apicultorii este foarte strânsa si i-a îndemnat pe locuitori sa consume miere, iar apicultorilor le-a urat productie bogata, având în vedere faptul ca în acest an conditiile meteo nu au fost favorabile.

La eveniment a fost prezent si deputatul Sebestyén Csaba care a vorbit despre reusita evenimentului organizat de ziua produselor agroalimentare la Parlamentul României de la Bucuresti. Acesta a afirmat ca este nevoie de colaborarea administratiilor locale si judetene în vederea sprijinirii producatorilor locali, bunul exemplu al judetului Harghita fiind prezentat la Bruxelles.

Füleki Zoltán, viceprimarul localitatii Miercurea Ciuc a vorbit despre nita pe care o reprezinta producatori locali, acestia fiind tot mai cautati, în defavoarea produselor din marile lanturi de magazine. Prin sprijinirea producatorilor locali, se sprijina crearea locurilor de munca, se sprijina economia locala.

Márton István, directorul Asociatiei de Dezvoltare Rurala a spus ca experienta de noua ani îsi aduce roadele, îndatoririle producatorilor se înmultesc, cerintele cumparatorilor se diversifica. Astfel, pretul si calitatea produselor contribuie la prestigiul târgurilor.Miercurea Ciuc, 14 octombrie 2017

Newsletter


Nume
E-mail

Facebook