Evenimente / Și în acest an se organizeazã programul „Micii grãdinari”

Programul devenit deja tradițional al Asociaþiei de Dezvoltare Intercomunitarã de Dezvoltare Ruralã a Consiliului Judeþean Harghita și care are ca scop formarea concepþiei elevilor ºi ai pãrinþilor potrivit cãreia cu o investiþie minimã, o familie poate sã producã legume proaspete necesare întreþinerii proprii, fãrã a le cumpãra din supermarketuri, se va derula și în acest an.

Acesta este destinat elevilor din clasele IV-VII, are în vedere înfiinþarea unor grãdini de legume proprii pentru elevi. Copiii prin grãdinãrit vor putea sã-și îmbunãtãțeascã cunoștințele cu noțiuni despre producerea alimentelor, vor descoperi calitatea legumelor proaspete cultivate în grãdina familiei cu propriile mâini, respectiv vor observa deosebirea valoricã a produselor ºi vor dezvolta, în acelaºi timp, dragostea faþã de plante.

În cadrul programului „Micii Grãdinari” pot solicita  pachete de semințe – formate din seminþe de ridichi, salatã, morcov, dovlecel, mazãre verde – acei elevi care doresc sã cultive legumele în grãdinile proprii, sau clase care vor sã cultive legumele împreunã, în grãdina de lângã ºcoalã.

Data limitã pentru depunerea înscrierilor este 7 martie, iar distribuirea semințelor se va realiza pânã la data de 25 martie. În momentul distribuirii semințelor elevii vor primi instrucțiuni, informații utile legate de creșterea legumelor fãrã substanțe chimice. Observațiile, gândurile, experiențele din timpul procesului de lucru, ilustrate cu fotografii vor fi trimise în cadrul unui referat de câteva rânduri, pânã la data 15 iunie. Pe baza referatelor și a pozelor o comisie va selecta grãdinile, care  vor fi vizitate la fața locului. Despre munca desfãșuratã de elevi se va realiza și un film de prezentare. Din acest an cu ajutorul paginii de Facebook a asociației (https://www.facebook.com/kiskerteszprogram), se vor premia pe regiuni acele poze cu grãdina cultivatã, primite pânã la data de 31 august, care vor strânge cele mai multe like-uri.

Mai multe informații legate de acest program puteți obține la adresele de e-mail: karikascsilla@judetulharghita.ro , szaboakos@judetulharghita.ro sau la numerele de telefon 074 0169850 sau 0740 122490.

Newsletter


Nume
E-mail

Facebook