Evenimente / Mai mult de o mie de elevi au beneficiat de programul Micii Grãdinari

În martie 498 de elevi și 17 clase au primit pachete de semințe prin cadrul programului Micii Grãdinari, program al Asociației de Dezvoltare Ruralã, instituție înființatã de Consiliul Județean Harghita. Termenul la care micii grãdinari au trebuit sã trimitã reportajele foto a fost 15 iulie, dupã care urmeazã ca comisia alcãtuitã din 6 membri sã viziteze cei 57 de tineri care au primit nota 9 sau 10 pentru grãdinã.

Obiectivul programului este atragerea atenției elevilor și pãrinților lor asupra legumelor cultivate acasã fãrã costuri mari. Astfel vor cunoaște gustul legumelor proaspete cultivate de ei înșiși, putând sã le compare cu produsele din magazine. Un alt obiectiv este de a se familiariza cu grãdinãritul și cu practicile de producție alimentarã, evidențiind diferența în cea ce privește calitatea și plãcerea gustului.

Prin programul Micii Grãdinari pachetele de semințe au fost cerute de cãtre elevi care și-au construit propria grãdinã acasã, sau de cãtre clasele de elevi care au o astfel de grãdinã în cadrul școlilor. Câștigãtorii vor fi premiați în fiecare zonã cu pachete de cadouri de cãtre Asociația de Dezvoltare Ruralã.

Newsletter


Nume
E-mail

Facebook