Evenimente / Expozitia de toamna cu vânzare a produselor traditionale si locale

Asociatia Crescatorilor de Albine si Cavalerii Mierii din Ciuc, împreuna cu apicultorii organizeaza din nou Festivalul Mierii si Expozitia de toamna cu vânzare a produselor traditionale, între 13-14 octombrie. Cei care vor veni pe Piata Libertatii vor avea posibilitatea de a gusta produse traditionale de la mai mult de 100 de producatori, pot cunoaste povestea lor si vor avea parte de surprize pregatite de organizatorii evenimentului.

Expozitia si festivalul vor fi deschise de la ora 10,00, prin parada cavalerilor care îsi vor prezenta produsele pâna la ora 18,00. Sâmbata evenimentul va începe cu sfintirea mierii, care va avea loc în biserica romano-catolica Millennium. Dupa ceremonie, vizitatorii vor avea posibilitatea de a face lumânari din ceara si a participa la activitati de artizanat.

Vineri între orele 18,00 si 20,00 va avea loc evenimentul Un milion de stele pentru nevoiasi, organizat de Caritas Alba Iulia, unde cei interesati pot aprinde candelele solidaritatii pentru a atrage atentia asupra situatiei copiilor saraci, carora li se pot oferi donatii.

Expozitia va fi vizitata de copiii de la Toplita-Ciuc si de participantii de la Balul Strugurilor care vor sosi în carute si care vor dansa dansuri populare. De asemenea, va dansa si ansamblul „Kosz Szilveszter” si copiii din gradinita „Méhecske” din Sâncraieni. Evenimentul se va sfârsi cu Balul apicultorilor.

Scoala Populara de Arte si Meserii a Judetului Harghita va participa la eveniment: vineri, 13 octombrie, între orele 11,00-15,00, copiii sunt invitati la activitati de creatie manuala. De la ora 14,30, elevii vor distra cu publicul si vor oferi un scurt concert. Sâmbata între orele 11,00 si 15,00 copiii pot învata despre instrumente muzicale de la  profesorii de la Scoala populara.

Evenimentul este sprijinit de catre Consiliul Judetean Harghita, Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita, Asociatia de Dezvoltare Rurale si de Primaria Municipiului Miercurea Ciuc.

Târgul va fi o buna ocazie pentru cei interesati de a cumpara mâncare locala si de calitate, si miere care este foarte utila pentru iarna. Producatorii ne promit ca vor oferi o gama larga de produse locale traditionale, cum ar fi: preparate din carne (sunca de casa, cârnati, slanina, mezeluri), produse lactate (din lapte de vaca, oaie, capra si bivolita), miere (poliflora, tei, salcâm), produse de panificatie, prajituri de casa, oua, gem, sirop, suc, legume si diverse produse artizanale din lemn.

Miercurea Ciuc, 11 octombrie 2017

Newsletter


Nume
E-mail

Facebook