Székely termékek / Székely Könyvtár - Petelei István: Válogatott novellák

Székely Könyvtár - Petelei István: Válogatott novellák Kategória: Szellemi termékek
Helység: Csíkszereda
Termelő : Hargita Kiadóhivatal

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal „Székely Könyvtár” címû 100 kötetesre tervezett könyvsorozatának huszonnyolcadik kötete Petelei István válogatott novelláit tartalmazza.

Ár: 35 lej (2500 Ft)
Elõfizetõknek 25 lej (2000 Ft)


Ha mai író volna, azt mondhatnók róla, hogy sötét napszemüveget hord, így csak azt mondhatjuk, hogy kormozott üvegen át szemléli a világot. Bú és bánat, szomorúság és kedélytelenség, röpke idõre felvillanó öröm és boldogságérzet, majd megint sûrû sötét.
És mégsem bántam meg, hogy végigrágtam magam a félszáz oldalnyi elbeszélésen. Balladisztikus, kihagyásos szerkezetû tárcanovellái, az idõnként itt is, ott is felfeslõ érzelgõsséget leszámítva, nagyon sokszor maiak tudnak lenni, születésük után több mint száz évvel is élvezhetõ, feszes, magukat olvastató olvasmányok.
A sikerültebb darabokban kitûnõ atmoszférateremtõ erõ van, aprólékos lélektani elõkészítés, feszes szerkezet, fordulatos, meglepetésekkel szolgáló eseménysor. Figurái pedig szinte mai hús-vér emberek, akik szeretnek, gyûlölnek, élnek és halnak, bûnösök és erényesek, rangkórsággal, pénzszomjjal megáldottak vagy megvertek, önmarcangolók és vágyakozók, boldogságra áhítozók, torzsalkodók és lázadók, kicsinyesek, önzõk stb. Nem folytatom: pont, mint a ma emberei.
(Fekete Vince ajánlója)

Kapcsolatfelvétel

Nevem
E-mail
Kérjük részletezze kérését
Az üzenet elküldéséhez megkérjük másolja be a fent látható biztonsági kódot.


Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is