Események

 • Francia cég vásárolna nagy mennyiségben áfonyát


  2016-07-26

  Az elmúlt évben a Zetelaki Közbirtokosság több mint tíz tonna áfonyát sikerült értékesítenie egy franciaországi cég felkeresésére. A francia vállalkozás idén is érdeklõdik a székelyföldi áfonya iránt.


 • Újabb gyógynövény-termesztési tanfolyam indul


  2016-07-24

  Hetvennél többen vettek részt az elsõn, de mégis voltak, akik lemaradtak. Számukra jó hírrel szolgálunk: szeptemberben újabb gyógynövény-termesztési és -feldolgozási tanfolyam indul Csíkszeredában.


 • Külön embléma a hegyvidéki termékeknek


  2016-07-23

  Hegyvidéki termék emblémával kínálhatják hamarosan tej-, hús- és méztermékeiket vagy akár erdei gyümölcsbõl készült lekvárjaikat, szörpjeiket azok a termelõk, akik hegyvidéki övezetben gazdálkodnak, illetve a feldolgozáshoz az alapanyagokat is hegyvidékrõl szerzik be. A minõségi jelzõ használatának ugyanakkor szigorú feltételei vannak.


 • Megalakult Tusványoson a Székelyföldi Értéktár Bizottság


  2016-07-22

  Megalakult a Székelyföldi Értéktár Bizottság a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a három székelyföldi megye, Hargita, Kovászna és Maros együttmûködésével.


 • Szombaton ismét lesz havi vásár Csíkszeredában - 2016. július


  2016-07-15

  A Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként mûködõ Hargita Megyei Agrárkamara által minden hónap harmadik szombatján megszervezett hagyományos és helyi termékek kiállításának és vásárának helyszíne ezúttal is a csíkszeredai megyeháza oszloptere. A vásárlók legközelebb július 16-án, szombaton 8 és 14 óra között szerezhetik be a székely termékeket.


 • A hagyományos és helyi termékek havi vásárának júliusi kínálata - 2016


  2016-07-13

  A Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként mûködõ‘ Hargita Megyei Agrárkamara által minden hónap harmadik szombatján megszervezett hagyományos és helyi termékek kiállításának és vásárának helyszíne ezúttal is a csíkszeredai megyeháza oszloptere. A vásárlók legközelebb július 16-án, szombaton 8 és 14 óra között szerezhetik be a székely termékeket.


 • Válasszuk a helyi termelõk által készített termékeket!


  2016-06-30

  Az Európai Unió Régiók Bizottsága (RéB) Természeti Erõforrások Szakbizottságának (NAT) június 27-i ülésén bemutattak egy tanulmányt, amely szerint a tejgazdaságban bekövetkezõ válságra a tejtermelés volumenének csökkentése lehetne a válasz.


 • Nem szükséges céget alapítani a termelõknek


  2016-06-23

  Az állattenyésztõk nem kötelesek vállalkozást indítani ahhoz, hogy a Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, a Hargita Megyei Agrárkamara támogatásában megszervezett Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárán termékeikkel részt vehessenek, hívják fel a figyelmet az agrárkamara munkatársai.


 • Szombaton ismét lesz havi vásár Csíkszeredában - 2016. június


  2016-06-16

  A Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként mûködõ Hargita Megyei Agrárkamara által minden hónap harmadik szombatján megszervezett hagyományos és helyi termékek kiállításának és vásárának helyszíne ezúttal is a csíkszeredai megyeháza oszloptere. A vásárlók legközelebb június 18-án, szombaton 8 és 14 óra között szerezhetik be a székely termékeket.


 • A hagyományos és helyi termékek havi vásárának júniusi kínálata - 2016


  2016-06-15

  A Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként mûködõ‘ Hargita Megyei Agrárkamara által minden hónap harmadik szombatján megszervezett hagyományos és helyi termékek kiállításának és vásárának helyszíne ezúttal is a csíkszeredai megyeháza oszloptere. A vásárlók legközelebb június 18-án, szombaton 8 és 14 óra között szerezhetik be a székely termékeket.


 • A Székely termék mozgalomról is szó lesz a nantes-i klímacsúcson


  2016-06-15

  A Hargita Megye Tanácsa által 2009-ben regisztrált Székely termék közösségi védjegyet és a köré szervezõdõ mozgalmat ismerteti a franciaországi Nantes-ban szeptember 26–28. között tartandó, klímaváltozásról szóló csúcson Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki tagja a Régiók Bizottságának, azon belül a Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE) szakbizottságának is, június 13-án kapott visszaigazolást elõadásának a Climate Chance nevû konferencia programjába vételérõl.


 • Tizenkilenc termelõ kapta meg a Székely termék védjegyet


  2016-06-15

  A jelenlegi testület utolsó soros havi ülését tartotta Hargita Megye Tanácsa június 14-én, a csíkszeredai megyeházán ünnepélyes keretek között, amelyet a Hargita Megyei Mûvészeti Népiskola öt éves tanítványának éneke nyitott meg.


 • Nagy az érdeklõdés Bukarestben a székely termékek iránt


  2016-06-13

  Az elmúlt hétvégén Bukarestben megszervezték a XII. Ozosep („Az a szép...”) székelytermék-vásárt. A szervezõ a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) bukaresti fiókszervezete, és ezúttal is támogatta Hargita Megye Tanácsa, illetve az alintézményeként mûködõ Hargita Megyei Agrárkamara. A helyszín változott, most az I. kerületi Amzei piacon vett részt 26 székelyföldi termelõ.


 • Felfigyeltek a Székely termék mozgalomra


  2016-06-12

  A Diószegi pékség és az Esztány táska után a Transindex Erdélyi brandeket bemutató sorozata a Székely termék mozgalomról készített riportot. A bemutatóban Ábrahám Emma, Hargita Megye Tanácsának alárendelt intézményének a Hargita Megyei Agrárkamara vezetõje valamint Márton István a Vidékfejlesztési Egyesület vezetõje beszél a védjegyrõl, amelyet mára több mint 100 termelõ nyert el 2009-tõl, termékeikkel konkurenciát jelentve a nagy áruházak polcain található árucikkekkel szemben.


 • Jelentõs összeggel támogatja Brüsszel a Székely termék mozgalmat


  2016-06-01

  Több mint 144 ezer eurós projekt keretében népszerûsítheti Hargita Megye Tanácsa alintézményén, a Hargita Megyei Agrárkamarán keresztül a 2009-ben életre hívott Székely termék mozgalmat, iletve az EU Közös Agrárpolitikájának célkitûzéseit.


 • Népszerû volt Hargita megye standja Brüsszelben


  2016-05-29

  Hargita megye immár negyedik alkalommal vett részt az európai intézmények nyílt napján május 28-án, szombaton. A Régiók Bizottsága minden év májusában megszervezi Brüsszelben az Európai Nyílt Napot (Open Day of the European Institutions in Brussels), amelyhez társul valamennyi európai uniós intézmény, hogy bemutatkozzon a brüsszeli és európai közönség elõtt.


 • Székely termékek és néptánc a Bánságban


  2016-05-26

  Harmadik alkalommal rendezik meg a Magyar Hagyományok Napját május 28-án, szombaton Temesváron, amelyen idén is kiemelt szerep jut a székely népzenének és néptáncnak, valamint a székely termékeknek és hagyományos mesterségeknek.


 • Az egyik fõ cél a székely termékek magyarországi értékesítése


  2016-05-26

  Fazekas Sándor földmûvelésügyi minisztert látták vendégül Székelykeresztúron május 26-án, csütörtökön. A tárcavezetõ ellátogatott egy helyi családi vállalkozás által mûködtetett hajtatóházba, majd részt vett a székelykeresztúri gazdafórumon, amelyen ismertették a székelyföldi szövetkezeti mozgalmat, és a székely termékek magyarországi közös értékesítési lehetõségeirõl beszélgettek a helyi gazdafórumon.


 • A tejtermelõk után a zöldségtermesztõk ideje is el kell jöjjön


  2016-05-26

  Egy családi vállalkozás által mûködtetett székelykeresztúri hajtatóházhoz látogatott Fazekas Sándor magyar földmûvelésügyi miniszter május 26-án, csütörtökön Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével és Rafai Emil polgármesterrel együtt.


 • A hittel és közös erõfeszítéssel végzett munka eredményét ünnepelték


  2016-05-23

  Különleges alkalom volt a május 21-i csíkszeredai Hagyományos Termékek Kiállítása és Vására, hiszen a megyeközpontban szervezett vásárok 6. évfordulóját ünnepelték a szervezõk, a termelõk és a vásárlók.


Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is