Események

 • Ozosep Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására


  2018-02-09

  Február 10-11-én a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) és a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként müködõ Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség társszervezésében idén is megszervezik a bukaresti Verona-kertben az Ozosep Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására.
 • A legnagyobb Székely Nagyvásárra került sor Budapesten


  2017-11-12

  Minden idôk eddigi legnagyobb Székely Nagyvásárát tartottak a hétvégén Budapesten a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban. A háromnapos rendezvényt pénteken, november 10-én nyitották meg, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között volt látogatható.


 • Falusi vendégasztal – felmérik az igényt


  2017-11-09

  Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság november 30-ig tartó tájékoztató kampányt kezdeményezett azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye azt a rendelet-tervezetet, amely a falusi vendégasztalok (Punctele Gastronomice Locale) mûködését szabályozná és tenné lehetôvé.

 • A megye hét tejbegyûjtô központját modernizálták


  2017-11-06

  Az idei évben pályázati kiírásán keresztül összesen 130 ezer lej vissza nem térítendô eszközbeszerzési támogatást kínált a Hargita megyei állattenyésztô egyesületek tevékenységének fejlesztésére Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete.


 • Budapesti Székely Nagyvásár


  2017-11-06

  100 kézmûves termelô mintegy 1500 terméke várja a vásárlókat november 10-12. között Budapesten. A vásáron Hargita megyébôl félszáz termelô kínálja portékáját.


 • Mézfesztivál és Ôszi Vásár a hétvégén Csíkszeredában


  2017-10-13

  Megnyitották a Csíkszéki Mézfesztivált és a Hagyományos Termékek Ôszi Vásárát pénteken, október 13-án a csíkszeredai Szabadság-téren. A kétnapos rendezvény alatt az érdeklôdôk különbözô helyi termelôk által készített termékeket és élelmiszereket vásárolhatnak.


 • Interregionális csoport a helyi termékek érdekében


  2017-10-11

  Go local! – Best practices of sustainable food policy on local level – címmel szerveztek workshopot október 11-én, szerdán a Régiók Bizottsága (CoR) épületében Brüsszelben, a régiók és városok európai hete rendezvénysorozat részeként (#EURegionsWeek).


 • Három szinten népszerûsítik a Székely termékeket


  2017-10-10

  Csíkszeredában, Bukarestben és Brüsszelben is népszerûsítik a hagyományos és helyi termékeket, valamint a Székely termék mozgalmat az idén elsô alkalommal megrendezett román élelmiszertermékek nemzeti napja alkalmából, október 10-én.


 • Van kereslet a hagyományos Székely termékekre


  2017-09-22

  A Hargita Megyei Vidékfejlesztési Egyesület és a Földmûvelésügyi Minisztérium által kötött támogatási szerzôdésnek köszönhetôen Hargita megyébôl tíz termelô vesz részt a 78. alkalommal megszervezett OMEK - Országos Mezôgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár rendezvényein Budapesten.


 • Székely termékek kerülhetnek a magyarországi Union Coop üzleteibe


  2017-09-07

  Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye testvérmegyei kapcsolatának eredményeként Csíkszeredába látogatott a magyarországi Union Coop üzletlánc vezetôsége Baz megye önkormányzata képviseletének kíséretében szeptember 2-án, hogy a megyeházán a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezésével tartott termékmustra során székely termékeket tekintsenek és kóstoljanak meg, ezáltal felmérve a jövôre vonatkozó üzleti lehetôségeket. A mustrán olyan Székely Termék védjeggyel rendelkezô termeôk vettek részt, akik külföldi értékesítésben érdekeltek.


 • Székely termékek a kecskeméti Hírös7 fesztiválon


  2017-09-06

  Hargita és Bács-Kiskun megyék testvérkapcsolata révén, valamint  Hargita Megye Tanácsának alintézményeként mûködô Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében, az idén Hargita megyei termelôk is részt vettek a kecskeméti Hírös7 elnevezésû fesztiválon, amelyet augusztus 19-27. között tartottak.


 • Havi vasar 2017.02.18


  2017-02-15

  Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Mezõgazdasági Igazgatóság február 18-án, szombaton 8 és 14 óra között szervezi meg a hagyományos és helyi termékek kiállítását és vásárát a csíkszeredai megyeháza oszlopterénél. A termékek listáját ITT tekintheti meg!


 • Karácsonyi vásár a Bács-Kiskun megyeiekkel


  2016-12-18

  Hagyományos és helyi termékekbõl válogathattak a csíkszeredaiak a Szabadság téren december 16-17-én. A karácsonyi vásáron képviseltették magukat Hargita megye testvérmegyéje, Bács-Kiskun megye termelõi is.


 • Kerékpárt és könyveket terem a kiskertész-szorgalom


  2016-12-16

  Kerékpárokkal és szakkönyvekkel jutalmazza a Kiskertész-programban legeredményesebben szereplõ diákokat a megyei önkormányzat vidékfejlesztési egyesülete. A megyei nagydíjat idén a salamási iskola tanulója, a várhegyfülpei Todorán Ivácson Jácinta érdemelte ki - adja hírül a Hargita Népe.


 • Kétnapos sokadalom a Szabadság téren


  2016-12-15

  Hagyományos és helyi termékekbõl rendeznek karácsonyi kiállítást és vásárt a csíkszeredai Szabadság téren december 16–17-én, pénteken és szombaton.

 • Erõsítenék a gazdák biztonságérzetét


  2016-12-06

  Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa is csatlakozott ahhoz a megállapodáshoz, amelyet az RMDSZ kötött novemberben a Romániai Magyar Gazdák Egyesületével (RMGE). A három megyeelnök – Borboly Csaba, Tamás Sándor, Péter Ferenc – december 6-án, kedden írta alá az Összefogás a vidékért címû dokumentumot a csíkszeredai megyeházán Sebestyén Csaba RMGE-elnökkel.


 • Újabb termelõk szerezték meg a Székely termék védjegyet


  2016-11-30

  Immár hagyománnyá vált, hogy a megyei tanács ülésén adják át, ünnepélyesen, a Székely termék védjegy odaítélésérõl szóló tanúsítványt az illetõ termelõknek. Hargita Megye Tanácsa november 29-én tartott soros havi ülésén újabb termelõk vehették át az elismervényt.


 • Megjelent a 2017-es Székely Kalendárium!


  2016-11-25

  Székelyföld eddigi legteljesebb rendezvény-naptárát találják a 2017-es Székely Kalendáriumban, szinte minden hétvégére esik valamilyen fesztivál vagy más vendégváró esemény, emellett minden hónapismertetõnél egy-egy természetvédelmi terület leírását is megtalálják, ahová úgyszintén érdemes ellátogatni.


 • Magánkamara megalakítását szorgalmazza Borboly Csaba


  2016-11-23

  A „hagyományos termék” minõsítés termelõknek való megszerzését és egy magánkamara megalakítását szorgalmazta Borboly Csaba megyeelnök Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének november 23-i közgyûlésén.


 • Szombaton ismét lesz havi vásár Csíkszeredában - 2016. november


  2016-11-17

  A Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként mûködõ Hargita Megyei Agrárkamara által minden hónap harmadik szombatján megszervezett hagyományos és helyi termékek kiállításának és vásárának helyszíne ezúttal is a csíkszeredai megyeháza oszloptere. A vásárlók legközelebb november 19-én, szombaton 8 és 14 óra között szerezhetik be a székely termékeket.


Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is