Események / Székely termékek kerülhetnek a magyarországi Union Coop üzleteibe

Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye testvérmegyei kapcsolatának eredményeként Csíkszeredába látogatott a magyarországi Union Coop üzletlánc vezetôsége Baz megye önkormányzata képviseletének kíséretében szeptember 2-án, hogy a megyeházán a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezésével tartott termékmustra során székely termékeket tekintsenek és kóstoljanak meg, ezáltal felmérve a jövôre vonatkozó üzleti lehetôségeket. A mustrán olyan Székely Termék védjeggyel rendelkezô termeôk vettek részt, akik külföldi értékesítésben érdekeltek.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke kifejtette, összefogásban kell megpróbálják a helyi termelôk termékeinek értékesítését, mert a tudatos élelmiszer kiválasztásának az idôszaka következik, ha hisznek abban, hogy hagyományosan és adalék elemek nélkül is lehet és érdemes dolgozni. A helyben készült termékek felé fog elfordulni a jövô támogatáspolitika szempontjából is. Hozzátette, ezen a területen is elônyt lehet kovácsolni a magyarországi média kapcsolatokból, valamint a ténybôl, hogy több millió magyarországinak van erdélyi kötôdése. Elmondta, ilyen kell legyen egy testvérmegyei kapcsolat, azaz a barátságon túl segíteniük kell egymás tevékenységét üzleti kapcsolatok létrehozásával. A helyi termelôk támogatásával kapcsolatosan kifejtette, a megyei tanács igyekezett hozzájárulni felszereltségükhöz, továbbá kiderült, a magyar kormány is nagy összeget fog beruházni gazdaságfejlesztésre Erdélyben is, ehhez több javaslatot is letett a megyei tanács köztük megemlítve a kistremelôk fejlesztését.
Az eseményen Becze István megyei tanácsos elmondta, az elmúlt években igyekeztek minden lehetôséget kihasználni a helyi termelôk megerôsítésére. Hozzátette, sok kistermelô van a megyében, amelyek szövetségbe való tömörülését támogatták, hiszen ezek is hozzájárulnak ahhoz a képhez, amely arról szól hogyan teljesít a megye. 

Csíkszereda, 2017. szeptember 7.

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is