Események / Székely termékek a kecskeméti Hírös7 fesztiválon

Hargita és Bács-Kiskun megyék testvérkapcsolata révén, valamint  Hargita Megye Tanácsának alintézményeként mûködô Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében, az idén Hargita megyei termelôk is részt vettek a kecskeméti Hírös7 elnevezésû fesztiválon, amelyet augusztus 19-27. között tartottak.

Kecskemét központi terén megyénkbôl három termelô személyesen állíthatta ki portékáját, de további három termelô termékeit is magukkal vitték kínálva a vásárlóközönségnek. A fesztivál jó alkalom volt az anyaországi megmutatkozásra, és a Székely termék mozgalom népszerûsítésére. A székelyudvarhelyi Szôcs Levente méz- és méhészeti termékeit kínálta, a csíkdánfalvi Vizi Jenô kerámiatárgyait értékesítette.Bálint István firtováraljai termelô jóvoltából ugyanakkor bô volt a felhozatal, a fesztiválozók megkóstolhatták a házi készítésû zakuszkát, különféle szörpöket, rókagombából készült savanyúságot, de volt lehetôség mézeskalácsot is vásárolni.

A Hírös7 fesztiválra ellátogatott Hargita Megye Tanácsa képviseletében Becze István megyei tanácsos is, aki a megyei tanács vidékfejlesztési bizottságának elnöke. Ott tartózkodása során a Bács-Kiskun megyei önkormányzat elnökével és alelnökével egyeztetett további együttmûködési lehetôségekrô.

 

Csíkszereda, 2017. szeptember 6.

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is