Események / Megjelent a 2017-es Székely Kalendárium!

Székelyföld eddigi legteljesebb rendezvény-naptárát találják a 2017-es Székely Kalendáriumban, szinte minden hétvégére esik valamilyen fesztivál vagy más vendégváró esemény, emellett minden hónapismertetõnél egy-egy természetvédelmi terület leírását is megtalálják, ahová úgyszintén érdemes ellátogatni.

Aki pedig inkább a kertben, gyümölcsösben munkálkodna, ahhoz hasznos tanácsokkal szolgál ez a könyv.
Ha már 2017 Szent László-év, akkor a székelyek védõszentjérõl is olvashatnak. Szó esik az õsi tudás õrzõirõl, a Teleki-kripta mentésérõl, román pénzérmék magyaros arcairól, Erdély 1916-os megszállásáról, az ortodox pópa szerepérõl a gyimesiek hiedelemvilágában. Felidézhetjük a szocialista fesztiválok hangulatát, a régebbi romániai földrengések szomorú következményeit; kiderül, milyen fejlõdési lehetõségek kínálkoznak Székelyföld számára, például a szövetkezés  vagy éppenséggel a gyógynövénygyûjtés terén.
Riport jeles gasztronómiai mûhelyrõl, kõfaragó mesterrõl, tutulókról és fakanálkészítõkrõl, az utolsó székely magtermesztõrõl, Ázsiában motorozó kalandorokról; mesélõ képek B. Fülöp Erzsébetrõl, megannyi jó tanács zarándokoknak, maratoni futóknak, konyhatündéreknek, kolbásztöltõknek. Bepillantást nyerünk a legszebb konyhakertbe, a kurd gasztronómiába, a gyergyóikumok világába, megtudjuk, melyek Gizi néni legszékelyebb ételei. Az orbaszéki borvizek, a korondi só, a mikházai kápolna úgyszintén megannyi érdekes témát kínál, mint ahogy a Bölöni Lászlóval vagy a Schmitt Pállal készített interjúk is lebilincselik az olvasót.
A várható csillagászati események mellett idõjárás-elõrejelzés és az egész évre szóló horoszkóp sem hiányzik a 2017-es Székely Kalendáriumból, amely most is számos ételreceptet, góbéságot, rejtvényt tartalmaz.

A 272 oldalas, teljesen színes, igényes kivitelezésû kiadvány mindössze 13 lejbe kerül, kiváló ajándék nem csak karácsonyra! Megtalálható a székelyföldi lapárusoknál, könyvesboltokban, megrendelhetõ online is a http://www.kalendarium.ro honlapon.

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is