Események / Hargita megyei krumpli kerülhet a görög üzletekbe

Egy újonnan indult görögországi cég, a Royal Trade Company több mennyiségû krumplit szeretne importálni Hargita megyébõl. Hargita Megye Tanácsa szeptember 9-én sikeresen megalapozott egy új testvérmegyei kapcsolatot Imathia régióval, Görögországban, ennek eredményeként érkezett a segítségkérés, levélben termelõk és csomagoló cégek elérhetõségeit kérték, továbbá a tulajdonos szeretne a megyébe látogatni, hogy megtekinthesse azokat a vidékeket, ahol terem az a krumpli, amit majd megvásárolnak.

A levél szerint a cég azonnal elkezdené a krumpli felvásárlását egészen januárig, naponta 25-75 tonnát szállítanának Görögországba. Akinek felkeltette az érdeklõdését a felhívás az info@hargitamegye.ro email címen jelentkezhet, a levélben kérjük ismertessék a részleteket, milyen típusú krumplit termelnek, milyen mennyiségben stb.

- Mindez azt bizonyítja, hogy igenis van értelme a mezõgazdaságnak, hiszen helyi termékeink számára megnyílnak az ajtók Európa fele. Továbbra is folytatni kell a népszerûsítést, és ahogyan azt hétvégén Csíkszépvízen tették, biztatni kell a gazdákat a pityóka és egyéb székely termékek termesztésére, mert amit a két kezi munkával elõállítunk, az nemcsak az asztalainkon vagy a helyi vásáron, de még a nemzetközi piacon is megállja a helyét. Bízom a további együttmûködésben és remélem, hogy sok gazda pityókája és egyéb terméke kerül majd görög, vagy más európai asztalokra – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a kérés kapcsán.

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is