Események / Kerékpárt és könyveket terem a kiskertész-szorgalom

Kerékpárokkal és szakkönyvekkel jutalmazza a Kiskertész-programban legeredményesebben szereplõ diákokat a megyei önkormányzat vidékfejlesztési egyesülete. A megyei nagydíjat idén a salamási iskola tanulója, a várhegyfülpei Todorán Ivácson Jácinta érdemelte ki - adja hírül a Hargita Népe.

Sorra keresik fel a napokban a 2016-os Kiskertész-programban részt vett, zöldségágyasaikkal – amiket a tavasszal kapott vetõmagcsomagokból alakított ki – rátermettségüket és gondoskodásukat bizonyító kisdiákokat a megyei önkormányzat vidékfejlesztési egyesületének munkatársai. Ám ezúttal nem a kerteket vizitálják, hanem a legügyesebben, legodaadóbban dolgozó kiskertészeket jutalmazzák.
Mint Márton Istvántól, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatójától tegnap megtudtuk, idén a megyei nagydíjast, a térségenkénti elsõ, második és harmadik helyezetteket, illetve a Facebook-verseny gyõztesét egy-egy kerékpárral, valamint a kerékpározáshoz használatos felszerelésekkel jutalmazzák. Az ajándékcsomag ugyanakkor a további kertészkedéshez hasznos két szakkönyvet – a Kiskertek kézikönyvét és az Egész évben a kertben – is tartalmaznak. Ugyanezen könyveket kapják meg a dicséretben részesülõ tanulók is, míg az osztályközösségben kertészkedõk jutalma ezúttal egy-egy mikroszkóp lesz.

Olvassa el a teljes cikket a Hargita Népe honlapján: http://hargitanepe.eu/kerekpart-eskonyveket-terem-akiskertesz-szorgalom/

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is