Események / Karácsonyi vásár a Bács-Kiskun megyeiekkel

Hagyományos és helyi termékekbõl válogathattak a csíkszeredaiak a Szabadság téren december 16-17-én. A karácsonyi vásáron képviseltették magukat Hargita megye testvérmegyéje, Bács-Kiskun megye termelõi is.

Mindkét napon a hideg ellenére sokan kilátogattak a vásárba, amelyet Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Agrárkamara, valamint Csíkszeredai Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közösen szervezett.

A magyarországi termelõk kínálata között többek között biogomba készítményeket és szárított almacsipszet kóstolhattak meg. Mindezek mellett betekintést nyerhettek a testvérmegye értéktárába is, lapozható képtár, ismertetõ könyv, valamint képkirakó formájában. A vendégek nem titkolt szándéka az volt, hogy az itt létük során jobban megismerjék a Székely Termék brandet, valamint a védjeggyel ellátott helyi, hagyományos termékeket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az elmúlt nyolc évben a gazdálkodók minõségalapú termelésére helyezték a hangsúlyt. A székely termék közösségi védjegy bejegyzése óta eltelt hét év alatt immár több mint 100 termelõ 1000 terméke nyerte el a minõsítést Hargita, Kovászna, és Maros megyékbõl.

A vásárról készült fotógaléria itt érhetõ el:
https://www.facebook.com/szekelytermek.ro/photos/?tab=album&album_id=1314642418608362

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is