Események / A legnagyobb Székely Nagyvásárra került sor Budapesten

Minden idôk eddigi legnagyobb Székely Nagyvásárát tartottak a hétvégén Budapesten a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban. A háromnapos rendezvényt pénteken, november 10-én nyitották meg, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között volt látogatható.

Ez alkalommal száz kézmûves termelô mintegy 1500 prémium kategóriás terméke várta a vásárlókat a Bálna épületének elsô emeletén. Hargita megyét harminc Székely termék védjegyes és további húsz termelô képviselte, ezzel is népszerûsítve a térség értékeit.
A siker ez alkalommal sem maradt el, sokan keresték a jó minôségû székely termékeket. A termelôk többek között tejtermékeket, péktermékeket, húskészítményeket, mézeket, szörpöket, pálinkát és helyi kézmûves sört, de szôtteseket, népviseleti darabokat és más kézmûves termékeket is kínáltak.
Napközben kulturális programok is biztosították a jó hangulatot.
A vásárra ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
– A mostani alkalom is kiváló lehetôség volt a termelôknek a bemutatkozásra, és a vásárlók ez alkalommal sem csalódtak a jó minôségû termékekben. A Székely termék védjegy levédésével, a termékek külföldi piacokra való eljuttatásával a székely gazdák jó minôségû, egészséges termékeit tesszük az európai fogyasztók asztalára. A célunk továbbra is az, hogy a Székely terméket Európában ismert és elismert márkanévvé tegyük – nyilatkozta a vásár kapcsán a megyeelnök, és köszönetét fejezte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a lehetôségért.  
A Székely Nagyvásárról még több fotó megtekinthetô Borboly Csaba közösségi oldalán:
https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1426764040704308

Hírlevél


Nevem
E-mail

Facebook


Vendégkönyv


Elvira
2015-03-11 11:41:08

Gratulálok az új székely termelõknek és a székely termékeknek! Hajrá, Igazi Csíki Sör!...

További vélemények
Hozzászólok én is